latex

LATEX MUURVERF WAT IS HET

Latexverf is een oplosmiddelvrije, waterverdunbare emulsieverf, welke weinig tot geen vluchtige organische oplosmiddelen bevat. Dit maakt latex ideaal om te spuiten. Daarnaast bevat latexverf conserveermiddelen tegen schimmel- en bacteriegroei.

De naam ontstond in de jaren veertig voor buiten- en binnenverf met een emulsie die natuurlijk latex, vloeibaar rubber, als component had. Later werd ze door fabrikanten echter ook gebruikt voor andere huisschilderverven met een polymeeremulsie, zoals acrylverf, vinylverf en vooral verf op basis van synthetisch rubber (styreenbutadieenrubber).

latex spuiten

VOORDELEN LATEX SPUITWERK

Door het spuiten van latex muurverf bespaart u in eerste instantie kostbare tijd, en tijd is geld. Latex spuiten is in de meeste gevallen 30 tot 40% goedkoper dan traditioneel sauzen. Het voorwerk (maskeren afplakken) is wellicht meer werk dan traditioneel sauzen, het spuiten van latex gaat daarentegen vele malen sneller dan het aanbrengen van latex muurverf met een roller en kwast. Hierdoor heeft u een minimale hinder van de werkzaamheden. Voor bedrijven betekend dit minder overlast zowel voor u als voor uw klanten. Bij het spuiten van latex is het ook mogelijk om in een keer een grotere laagdikte aan te brengen, hierdoor is er een betere dekking en een egaler duurzaam eindresultaat.

latex spuiten ondergronden

TOEPASSINGEN LATEX SPUITEN

Latex muurverf kan op vrijwel alle ondergronden worden aangebracht. Nieuw of bestaand Spack, stucwerk, pleisterwerk, gipsplaten, glasvliesbehang, renovlies, granol, spachtelputz, hout, steen en beton en vele andere nieuwe of bestaande ondergronden. Het voordeel van latex spuiten is dat gladde wanden glad blijven, Bij wanden en plafonds met een structuur zal deze structuur behouden blijven. Latex spuiten geeft geen aanzetten zoals bij traditioneel sauzen met roller of kwast wel het geval is. U bent gegarandeerd van een strak en optimaal resultaat. Latexverf heeft geen sterke geur, wat gunstig is voor het schilderen van ruimtes waar de geur van oplosmiddelen een probleem kan zijn.

Airless latex spuit

AIRLESS LATEX SPUITEN

Als we het over latex spuiten hebben, komt de term Airless spuiten vaak naar voren. Wat is Airless latex of verf spuiten nu precies? Airless wil niets anders zeggen dan verspuiten zonder toevoeging van lucht. U kunt een Airless spuitsysteem het beste vergelijken als spuiten met een tuinslang. De latex wordt door een membraam of plunjer pomp in de slang geperst. Omdat latex of verf dikker is dan water zullen we meer druk moeten toevoegen om deze correct te kunnen vernevelen op het te spuiten oppervlak. Door het spuiten van latex of muurverf met een Airless spuitsysteem zullen er geen aanzetten zoals bij het verven met een roller of kwast zichtbaar zijn. Airless spuiten geeft een zeer egaal,strak en streeploos resultaat.

prijzen latex spuitwerk

PRIJZEN LATEX SPUITEN

De prijzen van latex spuitwerk zijn zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij is het te spuiten oppervlak in vierkantenmeters en het soort latex dat gebruikt dient te worden een van de grootste bepalende factoren voor de uiteindelijk prijs. Daarnaast kunt u zelf de kosten drukken door zelf af te dekken en het voorwerk uit handen te nemen van de latex spuiter. Voordelig Latex Spuiten biedt de mogelijkheden om zo goedkoop latex te spuiten indien u zelf afdekt. De prijzen van goedkoop latex spuiten zijn v.a. €3,50 per vierkantenmeter. Om het complete latex spuitwerk uit te besteden inclusief afdekken kunt u al v.a. €4,75 per vierkantenmeter bij ons terecht. Voordelig Latex Spuiten spuit snel en voordelig tegen de laagste prijzen.

latex ral kleuren spuiten

LATEX SPUITEN IN RAL KLEUR

Latex spuiten op kleur behoort uiteraard tot de mogelijkheden. De RAL-codes bestaan uit 4 cijfers en elke kleur is voorzien van een unieke naam. De kleurdefinities zijn de standaard in de latex industrie.

© Copyright 2024 Voordeliglatexspuiten.nl - Voordelig Latex Spuiten B.V. & Latex Spuiten B.V.