Latex Spuiten nieuw stucwerk

Latex spuiten door Voordelig Latex Spuiten op nieuw stucwerk met een gespecialiseerde latex, hierdoor een optimale hechting en een duurzaam resultaat.

Latex Spuiten op gestucte wanden

Vochtblazen in latex spuitwerk

Nieuw vochtig stucwerk voorzien van primer

Nieuw stucwerk dat door een ondeskundige latex spuiter te vroeg van een hechtprimer is voorzien. Vocht dat nog opgesloten zat in de wanden zat is door de hechtprimer en het latex spuitwerk naar buiten gekomen.

Geen hechtprimer gebruikt

Nieuw gestucte Plafonds zijn niet voorzien van hechtprimer, latex bladerd er vanaf

Nieuw gestucte plafonds welke niet zijn voorbehandeld met een hechtprimer/fixeermiddel voor het latex spuiten. Het latex spuitwerk laat los en gaat bladderen. Dit had voorkomen kunnen worden door te fixeren of met een gespecialiseerde latex te spuiten.

Gebruik van verkeerd fixeermiddel

Gebruik van verkeerde hechtprimer

Goed fixeren van onbehandelde en nieuwe ondergronden is van groot belang, indien dit niet gebeurt of met verkeerde voorstrijkmiddelen of primers kunnen de gevolgen leiden tot dure herstelwerkzaamheden en grote teleurstellingen.

LATEX SPUITEN OP NIEUW STUCWERK

Wekelijks krijgt Voordelig Latex Spuiten de vraag om nieuw gestucte wanden en/of plafonds te spuiten, en of je zo maar zonder voorbehandeling een latex op onbehandeld stucwerk kan spuiten. Het antwoord is NEE! Op nieuw onbehandeld stukwerk kan niet zomaar een reguliere latex worden gespoten zonder voorbehandeling met een voorstrijkmiddel of hechtprimer. Echter zijn er enkele gespecialiseerde latexen welke wel zonder voorbehandeling kunnen worden gespoten op onbehandelde gestucte wanden en plafonds, Voordelig Latex Spuiten adviseert u graag over de mogelijkheden voor om uw stucwerk te voorzien van een perfect strak eindresultaat.

Het is geen onbekend verschijnsel dat consumenten veel geld besteden aan mooi en strak stucwerk maar op de kosten van het latex spuiten willen bezuinigen. Hierdoor worden helaas in veel gevallen verkeerde keuzes gemaakt of voorlichting gegeven welke kunnen leiden tot onnodige herstelwerkzaamheden en teleurstellingen.  Voor een kostenbesparend advies op maat of vrijblijvende bezichtiging maakt u een eenvoudig een afspraak met Voordeliglatexspuiten.nl

EIGENSCHAPPEN NIEUW STUCWERK

Nieuw stucwerk heeft na droging een zuigende werking en kan verzanden/verpoederen. Verzanden of verpoederen wil zeggen dat na droging van stucwerk er een (plaatselijk) een poederlaag kan ontstaan, indien een latexspuiter of schilder hier een reguliere latex op aanbrengt zonder of met een verkeerde voorbehandeling heeft dit een minimale hechting en de latex kan loslaten omdat er onvoldoende hechting is op de ondergrond.

FIXEREN OF GEBRUIK VAN VOORSTRIJKMIDDEL

Bij het fixeren of gebruik van voorstrijkmiddelen op nieuw en vers nieuw onbehandeld stukwerk kan er ook nog een hoop fout gaan, indien er nog vocht in de kern van het nieuwe stucwerk zit. Dit is van buiten af niet te zien indien de oppervlakte egaal van kleur of aan het indrogen is (nieuw stucwerk droogt van buiten naar binnen toe, hierdoor lijkt het al snel droog). Elke goede latexspuiter dient bij bezichtiging ter plaatse een vochtmeting uit te voeren op nieuw stucwerk om te bepalen of onbehandeld stucwerk al voorzien kan worden van een voorstrijkmiddel of dat er met een gespecialiseerde latex gespoten moet worden welke tevens vocht regulerend en damp-open is.  Ook kunnen er blazen ontstaan bij het te vroeg aanbrengen van een hechtprimer/voorstrijkmiddel

zelf een voorstrijkmiddel of hechtprimer aanbrengen op nieuw of onbehandeld stucwerk.

Indien u op de kosten wilt besparen van het spuiten van nieuw en onbehandeld stucwerk kunt u overwegen deze zelf te voorzien van een hechtprimer of fixeermiddel. Hierdoor hoeft de schilder of latex spuiter deze behandeling (arbeidsgang) niet uit te voeren en dit scheelt aanzienlijk in de prijs voor het latexspuitwerk op onbehandeld en nieuw stucwerk. Let er echter wel op dat u indien u een fixeermiddel of voorstrijk met een roller gaat aanbrengen dat deze egaal en dun wordt aangebracht. Latexspuitwerk kan immers zo strak en egaal worden aangebracht als de ondergrond het toelaat. Indien u onbedoeld het voorstrijk of fixeermiddel te riant aanbrengt (fixeermiddel/hechtprimer is waterdun) kunt u onbedoeld baan of druppel vorming in de ondergrond creëren welke na het aanbrengen van de latex eventueel zichtbaar kunnen blijven.

U ALS OPDRACHTGEVER OF CONSUMENT

Laat u ten alle tijde goed voorlichten wanneer u overweegt latex te laten spuiten op nieuw of onbehandeld stucwerk. Vraag naar een behandelplan en met welke materialen wordt gewerkt. Een goede en serieuze vakman zal ten alle tijde een bezichtiging op locatie komen doen om de situatie te beoordelen, en indien nodig een vochtmeting verrichten om u een passend en duurzaam advies op maat te kunnen geven. Dit kan immers niet via e-mail of per telefoon.

FEITEN EN FABELS WELKE VEEL VOORKOMEN

Helaas is het nog steeds zo dat consumenten vaak verkeerd worden voorgelicht. Dit enerzijds om op arbeidsloon te besparen (meer winst) en anderzijds uit pure onkunde. Hier onder geven we een aantal voorbeelden van de meest gehoorde uitspraken.

Fixeren van nieuw stucwerk met water verdunde latex: FABEL!

Fixeren van nieuw stucwerk met water verdunde latex is complete onzin, het water verdamp namelijk. Eindresultaat is dat er zonder fixeermiddel latex op stucwerk is aangebracht en geen optimale hechting zal plaatsvinden, dit zeker niet op verpoederende delen. Ook de zuiging wordt op deze manier niet weggenomen. Dit kan leiden tot een onregelmatig spuitbeeld en van duurzaamheid is op termijn geen sprake.

Latex verdunnen of aanmaken met fixeermiddel of voorstrijk: FABEL!

Veel latex spuiters en schilders verdunnen de latex met een voorstrijkmiddel en spuiten deze daarna op uw mooie stucwerk. Dit om enerzijds om een arbeidsgang te besparen dus de kosten en tijd te drukken (meer winst en tijdsbesparing). Indien je een voorstrijkmiddel of hecht primer door de latex gaat mengen zal deze dus zeker niet doen wat het moet en dat is namelijk verpoederende delen te fixeren en zuiging weg nemen voor het spuiten van de latex. Voorstrijkmiddelen zijn bedoeld om direct op het stucwerk te worden aangebracht zoals de naam het al aangeeft “voorstrijk” dus geen mengstrijk of nastrijk. Een voorstrijk of fixeer middel dient afhankelijk van het type en ondergrond minimaal 3 tot 6 uur te drogen alvorens het aanbrengen van latex. Dit om de zuiging te beperken en de hechting te bevorderen. Door een hechtprimer of voorstrijkmiddel door de latex te mengen zal deze zeker niet doen waar het voor bedoeld is. Helaas zijn er nog steeds schildersbedrijven en latexspuiters die dit nog steeds doen, dit is zinloos en heeft geen enkel nut.

Voorstrijk middel hoezo? dat doen wij nooit en dat gaat altijd goed: FABEL!

Natuurlijk plakt de latex tijdelijk op de nieuw gestucte wand of plafond indien deze nog vocht bevat, na droging zal de hechting afnemen en is de kans op loslaten zeer groot.  Maak vooraf de afspraak bij twijfel met betreffende latex spuiter dat je pas gaat betalen na een plakproef (leg deze ook vast in de offerte). Geef de latex een week of twee om geheel te drogen en plak er een stuk schilderstape overheen (geen Duct tape dat is vals spelen) en trek deze er af. Indien de latex blijft zitten heeft hij geluk en betaald u de rekening. Indien u de latex er af trekt en u de ondergrond ziet zitten  kunt u concluderen dat dit niet helemaal is zoals het had moeten zijn.

WAAROM VOORDELIG LATEX SPUITEN?

Voordelig Latex Spuiten geeft u een kostenbesparend advies op locatie. Door onze brede kennis en expertise van latex muurverf spuiten bent u in veel gevallen goedkoper uit met Voordelig Latex Spuiten! Dit laat zich niet alleen in geld uitdrukken maar ook in kwaliteit en jaren lang woonplezier! Voor vrijwel iedere  opdracht hebben wij een passende voordelige oplossing.

  • Persoonlijk deskundig advies. U weet waar u aan toe bent
  • Breed assortiment latex muurverven tegen scherpe prijzen
  • Uitsluitend milieu en mens vriendelijke producten
  • Latex spuiten voor vrijwel ieder budget
  • Onverwacht meerwerk wordt niet berekend
  • Wij gaan pas weg als u tevreden bent
© Copyright 2024 Voordeliglatexspuiten.nl - Voordelig Latex Spuiten B.V. & Latex Spuiten B.V.